Happy horse coaching farm
Paardencoaching met de kudde

Graag stellen wij onze paarden en pony's en hun leefomgeving even voor

 

Voor ons staat paardenwelzijn centraal! Daarom huisvesten wij onze paarden zo natuurlijk mogelijk binnen onze faciliteiten. 

Zo streven wij ernaar onze paarden in één kudde te laten lopen, elke nieuwkomer wordt langzaam aan geïntroduceerd zodat alle paarden ruim de kans krijgen aan elkaar te wennen om uiteindelijk samen te kunnen leven. 

Wij hebben een inloopstal en ruime buitenfaciliteiten met weilanden, paddock paradise met heuvel en vijver, een ruime buitenbak meerdere drinkplekken en hooivoorzieningen.

 

Verder hanteren wij biologisch weidebeheer en zien wij erop toe dat onze paarden voornamelijk ruwvoer krijgen.

Kleine aandoeningen behandelen wij op natuurlijke manier (bv met homeopathie of fytotherapie) en gelukkig hebben wij een dierenarts gevonden die met ons mee wil denken. 

Regelmatige gebitscontrole wordt verzorgt door een natuurlijke paardentandarts en regelmatig hoeven bekappen gebeurd via een natuurlijke hoefsmid! 

Wij willen graag kleinschalig blijven zodat het paardenwelzijn voorop kan blijven staan en daarom zullen wij met beleid 2e kans paarden adopteren zodat wij de boven omschreven leefomgeving voor onze paarden kunnen blijven garanderen. 


Levi (geboren 1998):

Levi is een KWPN"er en onze enige ruin (op dit moment). Hij is een goedmoedige reus met een gouden hart. Helaas heeft Levi het niet altijd makkelijk gehad in het verleden. Hij heeft lange tijd als manegepaard gelopen en is dan aangekocht door een particulier die door omstandigheden op gegeven moment niet meer voor Levi kon zorgen. Toen Levi bij ons kwam had hij enorm veel fysieke klachten en nog steeds lijd hij aan artrose. 

Bij de voormalige eigenaar werd een oog van Levi verwijderd omdat die steeds ging ontsteken. 

Maar ondanks alles houdt Levi de moed erin, hij geniet van zijn leven en van zijn vriendinnetje Millie, dat was van begin af aan zijn grote liefde. 

Levi is heel rustig en liefdevol en daardoor uitermate geschikt als coachingpaard maar ook op andere manieren weet hij mensen te raken. 


Millie (geboren 1995):

Millie is een KWPN merrie die op jonge leeftijd hoog in de drafsport is gelopen. Zij vind dan ook twee gangen het leukst stilstaan en draven. 

Millie is dikke maatjes met Levi, die twee kunnen echt niet zonder elkaar, Levi en Millie zijn een hecht stel terwijl zij elkaar pas hier hebben leren kennen en vanaf dat moment is het de grote liefde.

Daardoor dat Millie vroeger zo keihard getraind is mist zij helaas een behoorlijk aantal kiezen waardoor zij het soms moeilijk vind om te eten, dan heeft zij wat aangepaste voeding nodig.

Nadat Millie niet meer mee kon doen in de sport is zij bij een aantal particulieren geweest, als laatste bij een jonge meid die haar van de slacht heeft gered. 

Toen deze door omstandigheden niet meer voor Millie kon zorgen is zij bij ons terecht gekomen en leeft hier gelukkig en tevreden.

Millie is de leidmerrie van onze kudde en weet duidelijk wat zij wil, maar als er kindjes komen smelt Millie's hart, zij is gek op kleine kinderen. 

Millie is dan ook bij uitstek geschikt om onder begeleiding kinderen op haar rug te dragen, zij neemt de volle verantwoordelijkheid voor elk kind en zal dan geen stap verkeerd zetten! 


Beau (geboren 2006):

Beau is een KWPN merrie met een sterk eigen character, daardoor kan zij feilloos verschillende mensen en situaties inschatten.  

Deze eigenschappen maken Beau tot een waardevol coachingpaard, zij voelt zich altijd betrokken en zal elke nieuwe bezoeker nieuwsgierig komen begroeten en scannen. 

Zij is open en graag bereid om samen met mij als co-trainer te werken, je kan aan haar zien dat zij dat met veel plezier doet! 


Puzzle (geboren 2008):

Puzzle is een Tinker, die uit Ierland is geïmporteerd. Zij is nu al drie jaar bij ons maar nog steeds is Puzzle bezig om alles te leren en in zich op te nemen.

Inmiddels zijn Puzzle en Beau vriendinnetjes geworden en knuffelen graag met elkaar

Puzzle is heel leergierig en wil graag werken, als zij op haar eigen tijd mag aansluiten doet zij dat zichtbaar met veel plezier.

Nieuwe dingen vind Puzzle spannend daarom geven wij haar voor alles ruim de tijd. 

Als zij iets niet vertrouwd blijft Puzzle graag op de achtergrond maar als zij zichzelf veilig voelt maakt zij heel graag contact. 

Op dit moment wil Puzzle meestal toekijken en als zij haar hulp vrijwillig aanbied mag ook zij meehelpen als co-trainer en dat doet zij dan met volle overtuiging. 


Priscilla, roepnaam Cilla (geboren 2008) 

Cilla is nu ruim één jaar bij ons, zij is een appaloosa mini Shetlandpony. Zij komt ons team versterken om voornamelijk kinderen te coachen. Maar ook jongeren en/of volwassenendie onze grote paarden nog een beetje intimiderend vinden, werken graag met Cilla. 

Cilla is super lief en houd van knuffelen, zij is erg mensgericht en wordt er heel blij van als wij de koppel in lopen. Je kan er gerust direct naast gaan zitten, liggen of staan, zij zal dan geen stap verkeerd zetten. 

Cilla blijft meestal rustig wat er ook om haar heen gebeurd en neemt meteen zorgtaken over waar nodig, een echte aanwinst voor ons allemaal. 

Wij zijn erg blij met Cilla in ons team!  

Helaas hebben wij na een half jaar moeten constateren dat Cilla een erfelijke aandoening heeft waardoor zij regelmatig slechte dagen heeft, dan hoeft zij uiteraard niet te werken maar mag er gewoon bijzijn voor aandacht, dat vind zij fijn.  


Valabelly, roepnaam Belly (geboren 2016)

Belly is een appaloosa mini Shetlandpony, zij is de jongste in onze kudde en neemt in alles een voorbeeld aan haar grote vriendin Cilla.

Cilla neemt het ook voor Belly op als de situatie het vereist, onder haar begeleiding en onze training kan zij mooi mee ontwikkelen in het werken met kinderen. 

De hele kudde is inmiddels gek op Belly, zij kan overal bij en wordt door iedereen vertroeteld. 

Belly houd heel erg van knuffelen en kroelen, daarvoor komt zij zelfs op je schoot zitten als je het toelaat. 

Belly is nog zo jong maar wij kunnen allemaal niet meer zonder haar, het is zo'n schatje onze kleine Belly. Zo vol vertrouwen in de mens, we zullen goed op haar passen zodat zij in vrijheid, vrede en plezier kan uitgroeien tot een volwaardige pony die sterk en geaard volop kan meedraaien in ons wereldje! 


Laika (geboren 2013)


Laika is een voskleurige mini Shetlandpony. Zij is als laatste bij de kudde gekomen voornamelijk om Cilla te ontlasten als zij in verband met haar ziekte minder goede dagen heeft. 

Laika is een schat van een pony en voorbeeldig in het werk met kinderen en volwassenen. Zij kan er enorm van genieten om mee te mogen doen en biedt zichzelf vrijwel altijd vrijwillig aan om te coachen. We zijn erg blij met Laika als versterking van ons team.