Happy horse coaching farm
Paardencoaching met de kudde

Mijn visie:


Door huidige leefomstandigheden, zoals een gejaagd en superdruk leven met grote prestatiedruk, raken mensen vaak ver verwijderd van de natuur en het dierenrijk.

Toch zijn de aarde, de natuur,  lucht en water essentieel voor ons allemaal om een evenwichtig en gezond leven te kunnen leiden.


Hoe verder wij als mensen verwijderd raken van de natuur en alles wat leeft hoe meer wij het contact met onszelf verliezen. 90 procent van ons dagelijkse functioneren speelt in ons hoofd met alle gevolgen van dien:

 • We raken het contact met ons eigen lichaam kwijt
 • We hebben niet meer door hoe we ademen
 • We drinken doorgaans veel te weinig water
 • We eten vaak bewerkt voedsel waar weinig natuurlijks in zit
 • We bewegen te weinig
 • We zijn (te) weinig nog buiten

      

Als gevolg daarvan:

 

 • Slapen we slecht
 • Ontwikkelen we allerlei welvaartsziektes
 • Verbergen wij vaak wie wij echt zijn
 • Raken we overwerkt 
 • Raken ook kinderen op steeds jongere leeftijd overprikkeld
 • Raakt het contact met onze aarde, de natuur en dieren vaak volledig uit het zicht

      

"Terug naar de basis staat daarom boven aan de lijst in mijn visie!"

 

Weer meer naar buiten gaan, met volle teugen genieten van de natuur en de frisse lucht, volop ademen, weer waarnemen wat buiten ons om nog leeft op deze planeet en weer alles in een realistisch perspectief kunnen plaatsen!

 

In deze belevingswereld vallen uiteraard ook mijn geliefde paarden!. Paarden kunnen vanuit hun zijn, als geen ander de mens spiegelen. “niets menselijks is een paard vreemd”. Door hun natuurlijke staat van zijn en het feit dat paarden kuddedieren zijn, denken paarden onder goede leefomstandigheden in “wij” in plaats van in de “ik” vorm.

 

Om een voorbeeld hiervoor te geven: als ik iets lekkers aan onze paarden wil geven, terwijl maar één van de zeven op dat moment dicht bij me staat, zal die ene met grote onrust en vrij lusteloos in het lekkers om-happen totdat de rest van onze kudde gearriveerd is, pas dan gaan zij gezamenlijk volop genieten. Uiteraard zullen er uitzonderingen op de regel zijn, wat wederom vaak te maken heeft met beperkende houding en huisvesting.

 

Paarden in de vrije natuur leven door en met elkaar, de kudde geeft veiligheid voor elk individueel paard. En daardoor ligt de focus van paarden in ideale leefomstandigheden op samen!. Door hun sociale geaardheid en het feit dat paarden moeiteloos in het hier en nu aanwezig kunnen zijn, zijn zij in staat om de mens feilloos te scannen.


Voor een paard kan je niets verborgen houden, die zal er onmiddellijk doorheen prikken en erop reageren.

Deze eigenschappen maken onze paarden tot ideale co-trainers in de coaching van de mens! In mijn visie wordt het bewustzijn van de mens voor zichzelf en de leefomgeving weer wakker en helder met behulp van onze paarden.

 

Mijn Missie:Dat wil ik gaan bereiken door de mensen die hier komen de natuur, de dieren en de aarde te laten voelen zodat zij weer meer bewust dingen kunnen opnemen en bewuster gaan kijken, letterlijk wakker worden en weer leren open te staan voor alles wat er is!

 

Met als belangrijk onderdeel, het bewustzijn aan te scherpen voor het belang van onze kinderen, die onze toekomst zijn en een garantie voor het voortbestaan van onze aarde, de natuur en alles wat leeft!

 

Hierdoor hoop ik de leefomstandigheden van paard en mens te kunnen optimaliseren en een steentje bij te kunnen dragen aan het voortbestaan van een gezonde leefruimte!!!