Claudia Baldwin(3 min. lezen)

Mijn naam is Claudia Baldwin, geboren in 1964, en ik ben trotse moeder van inmiddels twee volwassen zonen. Helpen en begeleiden van mens en dier is mij in de wieg gelegd. Als kleine meid was ik al goed in de omgang met alle levende wezens en dat is altijd zo gebleven.

Op jonge leeftijd heb ik mijn eerste eigen huisdieren van mijn ouders gekregen. Dieren waren, zijn en blijven een heel belangrijk onderdeel voor mij. En het helpen en begeleiden van mensen is de verbindende factor in alles en trekt als een rode draad door mijn leven. 

Begonnen met mijn werkzame carrière ben ik in de horeca omdat ik op jonge leeftijd snel geld wilde verdienen, eerst een opleiding, dan in dienstverband en dan met 24 al mijn eerste eigen zaak: een bruin café. De omgang met mensen, oplossingsgericht werken, flexibel handelen en denken in mogelijkheden zijn in de Horeca een vereiste om succesvol te worden en dat ging mij goed af, ons cafeetje draaide als een trein. 

‘Achter de bar in mijn eigen café werd ik vrij snel een soort hobby psycholoog voor alle gasten.’

Gedurende mijn twee zwangerschappen ben ik in aanraking gekomen met een verloskundige die tevens Natuurgeneeskundige therapeute was. Zij heeft mij toen helemaal meegenomen in de wereld van de alternatieve geneeswijzen. De natuurgeneeswijzen hebben mij dusdanig gefascineerd dat ik meteen ben begonnen met een erkende thuisstudie. De alternatieve manier van genezen heb ik tot een leefwijze gemaakt en mijn jongens heel milieu- en gezondheidsbewust groot gebracht. 

De nieuwe leefwijze was mij zo eigen geworden dat het Horecaleven niet meer bij ons paste door de hoge werkdruk en onregelmatige tijden. Daarom heb ik de zaak verkocht, ben verder gaan studeren en jobben voor inkomsten. Daarnaast heb ik les gegeven in ontspanningstechnieken voor volwassenen en kinderen aan de volkshogeschool.

Als medewerkster van een saunacentrum kon ik het wellness stukje in mijn leven integreren. Als managementassistent van afdeling Facilitaire zaken heb ik mij binnen het bedrijf gespecialiseerd op werkplekonderzoeken, creëren van de gezonde kantoorwerkplek, verantwoord voedsel in de kantine, sportgelegenheid voor de medewerkers binnen het bedrijf en het terugbrengen van ziekteverzuim. Vrij snel werd ik gekozen in de OR van het bedrijf, heb medezeggenschapscursussen en cursussen bij de Arbo Unie gevolgd om mijn taken beter te kunnen beoefenen. Tijdens een grote reorganisatie van het bedrijf werd afdeling facilitair wegbezuinigd, dat was mijn kans om voor mezelf te beginnen met een praktijk voor natuurgeneeswijzen. 

Mijn praktijk heb ik succes- en passievol gerund, al snel werd duidelijk voor mij dat coaching een belangrijk onderdeel van het werken met cliënten kon zijn en ben mij gaan specialiseren op diverse vormen van coachen. Toen ik steeds meer ging coachen binnen de mogelijkheden van mijn praktijk kwamen als vanzelf meer cliënten met diverse levensvragen bij mij. Om hun beter van dienst te kunnen zijn ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden om via PGB’s door mij begeleid te kunnen worden. 

Echter had mijn praktijk in die vorm haar beperkingen en daar liep ik al doende steeds meer tegen aan. Daardoor werd mijn wens naar buitenaf wonen, dieren houden en mensen een heel begeleidingstraject kunnen aanbieden, steeds groter. Op dat moment heb ik wederom alles opgegeven en verkocht om een boerderijtje met dieren in de natuur te kunnen vinden. 

En dat is gelukt! Sinds 2012 woon ik op een boerderij midden in de Drentse natuur. Voor mij vallen hier alle puzzelstukjes op hun plek. Nu kan ik werken met mens en dier in de natuur. De voorzieningen, om begeleidingstrajecten aan te kunnen bieden, zijn ondertussen klaar. Alles is aanwezig om de cliënt alle tijd, zorg, aandacht en ruimte te kunnen bieden die nodig is. Van hieruit kan ik maatwerk leveren.