Individuele begeleiding via WMO(3 min. lezen)

Wij bieden individuele begeleiding via WMO aan voor cliënten van alle leeftijden met psychische klachten. Ik lever maatwerk en daarom wordt iedereen, die met een hulpvraag bij mij komt liefdevol opgevangen en begeleid. Ik geloof in mogelijkheden en denk in oplossingen. Ik ben vrij van oordelen en hokjes denken, daardoor krijgt elke cliënt ongeacht indicatie, achtergrond, geaardheid, geloof of afkomst een eerlijke kans.

Alles hierboven genoemde weerspiegelt zich in het gedrag van onze paarden. Paarden zijn zuiver, puur en eerlijk en spiegelen feilloos wat zij voelen bij diegene die met hun samen is. Dat komt omdat paarden kuddedieren zijn. Een paard in het wild overleeft niet zonder zijn soortgenoten in de kudde. Het leven in een groep biedt veiligheid, geborgenheid en zorg voor elkaar. Zo kunnen paarden altijd samen vluchten en blijft het voortbestaan van hun soort gegarandeerd.

Paarden helpen ook graag! Van nature uit helpen paarden elkaar in de kudde, als er één paard is met bijvoorbeeld koliek (heftige buikpijn) komen er soortgenoten bij om het zieke paard weer beter te maken zodat zij, als er gevaar komt, zo snel mogelijk weer samen kunnen vluchten. 

Dit doen zij door elkaar te scannen en overtollige energie op de pijnlijke plekken weg te nemen door de kauwen, slikken, gapen of zelfs rollen. Zij kunnen echter ook energie aan elkaar geven als nodig. En zij kunnen letterlijk blokkades weghalen door op de betreffende plek te knabbelen of te likken.

“Paarden maken geen onderscheid of er nu een mens of een paard naast hun staat.” 

Wanneer een paard met een mens samen staat wordt diegene onderdeel van de kudde in de beleving van het paard, en zal het paard daarom hetzelfde voor de mens doen wat’ie ook voor een soortgenoot zou doen. Dat is de reden waarom paarden altijd kunnen helpen!

Iedereen die bij ons komt mag iets leren van onze paarden onder mijn begeleiding, maar je mag er ook gewoon zijn. Hoe dan ook ga je rustiger, vrijer en met een goed gevoel naar huis. Dit willen wij graag voor meer mensen mogelijk maken, bijvoorbeeld in de vorm van individuele begeleiding via WMO. Als mensen een aantal uren (afhankelijk van beschikking) hier mogen zijn krijgen zij ruim de kans om zoveel mogelijk te kunnen ervaren in het werk met en rondom de paarden, je kan je een paar uurtjes lekker onderdompelen in het leven hier op de boerderij. Iedereen wordt naar eigen vermogen, wensen en mogelijkheden begeleid in totale vrijheid, wij dwingen niets af, we laten dingen ontstaan!

Voel jij je aangesproken door deze manier van werken, door de mogelijkheden die een paard je kan bieden of houd je simpelweg heel veel van de natuur en dieren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Mogelijke instroom via PGB of op doorverwijzing van een instelling of via WMO is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden binnen jou kader, bijvoorbeeld bij afdeling sociale zaken van jou gemeente!