Onze medewerkers(4 min. lezen)

Op onze farm werken vrijwilligers die wekelijks hier naartoe komen om ons te helpen met de dagelijkse werkzaamheden en ons assisteren in het trainen van de paarden. Zij worden allemaal persoonlijk opgeleid en begeleid in de omgang met onze paarden en klanten.

Al onze vrijwilligers voelen zich verbonden aan onze leefwijze en kunnen zich vinden in onze visie en missie in de benadering van mens en paard. Uiteraard houden ook de vrijwilligers zich aan de geheimhoudingsplicht en bescherming van privacy voor zover hun in aanraking komen met mijn klanten. Ben je ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij Happy Horse Coaching Farm? Neem dan contact met ons op.Geraldien

“Mijn naam is Geraldien van Dijk en ik ben 47 jaar. Paarden heb ik altijd als bijzondere dieren gezien. Tijdens mijn jeugd stond een eigen paard  bovenaan mijn verlanglijstje. Dat is er niet van gekomen. Ik heb wel rijles gevolgd op een manege, maar de manier van werken met de paarden paste niet bij mij. Zo’n 8 jaar geleden kwam ik in contact met een vrouw die paarden trainde via Natural Horsemanship. Via deze methode begeleide ze mensen met een (verstandelijke) beperking, maar ook gaf zij coaching en training aan zowel individuen als groepen. Ik zag het zelfvertrouwen van deelnemers groeien, dat ze meer eigenwaarde kregen en dat ze sterker in het leven kwamen te staan. Ik heb veel van haar geleerd, ook omdat ik haar assisteerde bij het toepassen van deze methode. Toen ik de advertentie van Claudia zag staan heb ik meteen contact gezocht. Na het eerste gesprek werd ik enthousiast en heb ik besloten om als vrijwilliger bij haar te gaan werken.”

Sofia

Mijn naam is Sofia Mesman en ik ben 28 jaar. Ik heb het altijd fijn gevonden om in de natuur te zijn en ben dol op dieren. Thuis hadden wij ook altijd veel dieren (helaas geen paard) en ik ging vaak naar buiten. Dat was voor mij de manier om even al mijn zorgen te vergeten. Ik heb een tijdje op paardrijden gezeten en een studie Wildlife Management gedaan, waarbij ik met exotische en gezelschapsdieren werkte. Daarnaast heb ik een diploma natuurvoedingsdeskundige en lifecoach. Op een bepaald punt in mijn leven raakte ik steeds verder verwijderd van de natuur en van mezelf en kreeg ik een burn-out. Tijdens mijn herstel merkte ik weer hoe belangrijk het was om goed voor mezelf te zorgen. De rust die ik in de natuur en in het contact met dieren altijd had gevoeld wou ik weer ervaren. Toen ik Claudia’s website tegen kwam spraken haar missie en visie mij erg aan. Ik zocht contact en ben toen als vrijwilliger bij haar aan de slag gegaan. Sindsdien gaat het alweer een stuk beter met mij en kom ik iedere keer weer met veel plezier helpen met het verzorgen van de paarden. 

Wout

Mijn naam is Wout de Vries. Ik ben freelance werkzaam bij “Happy Horse Coaching Farm” als SKJ geregistreerde orthopedagoog. In regelmatige supervisie bijeenkomsten ondersteun ik Claudia Baldwin van de Happy Horse Coaching Farm in haar werkveld met kinderen en jongeren. Werken met kinderen is bijzonder, werken met kinderen waarbij de ontwikkeling (iets) anders verloopt   heeft iets speciaals. Sinds 1976 ben werkzaam in het onderwijs, eerst het  (buitengewoon)  speciaal onderwijs, van 1982 tot en met 2001 ook op het Middelbaar Beroepsonderwijs als docent sociaal agogische vakken. Na verschillende opleidingen volgde in 1986 de afronding aan de universiteit. Sindsdien werk ik freelance als orthopedagoog. Vanaf 2001 werk ik als vakinhoudelijk docent sociaal agogische vakken aan de opleidingen maatschappelijke zorg in het MBO.

Ik stel mij als doel enerzijds  voor zover mogelijk de cliënt bewust te maken van zijn of haar gedrag en het effect daarvan op anderen en anderzijds de betrokkenen te ondersteunen op verschillende manieren in hun werkzaamheden met en voor de cliënt.

Tanja

Mijn naam is Tanja Diepering, collega, moeder, kindercoach, dierenliefhebber, eigen-kracht coördinator, met beide benen op de grond ondernemer en bovenal gewoon een betrokken mens! Het is mijn doel om kinderen met oprechte aandacht een duwtje in de “juiste” richting te geven. Wat die juiste richting is, bepalen we samen! Veel opleidingen en ervaringen rijker, is de rode draad, oplossingsgericht, gebruik makend van ieders “eigen kracht”, systemisch kijkend, de dingen niet groter maken dan ze zijn en samen ontdekken!