Onze paarden(6 min. lezen)

Voor ons staat paardenwelzijn centraal! Daarom huisvesten wij onze paarden zo natuurlijk mogelijk binnen onze faciliteiten.

Zo streven wij ernaar onze paarden in één kudde te laten lopen: elke nieuwkomer wordt langzaamaan geïntroduceerd, zodat alle paarden ruim de kans krijgen aan elkaar te wennen, om uiteindelijk samen te kunnen leven. Wij hebben een inloopstal en ruime buitenfaciliteiten met weilanden, een paddock paradise met heuvel en vijver, en een ruime buitenbak meerdere drinkplekken en hooivoorzieningen.

Verder hanteren wij biologisch weidebeheer en zien wij erop toe dat onze paarden voornamelijk ruwvoer krijgen. Kleine aandoeningen behandelen wij op natuurlijke manier (bijvoorbeeld met homeopathie of fytotherapie) en gelukkig hebben wij een dierenarts gevonden die met ons mee wil denken. Regelmatige gebitscontrole wordt verzorgd door een natuurlijke paardentandarts en regelmatig hoeven bekappen gebeurt via een natuurlijke hoefsmid! 

Wij willen graag kleinschalig blijven, zodat het paardenwelzijn voorop kan blijven staan en daarom zullen wij met beleid tweede-kans paarden adopteren, zodat wij de boven omschreven leefomgeving voor onze paarden kunnen blijven garanderen. Voor meer informatie over onze paarden en/of onze manier van werken kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.Graag stellen wij onze paarden en pony’s en hun leefomgeving even voor:

Levi

Geboren in 1998

Levi is een KWPN’er en onze enige ruin (op dit moment). Hij is een goedmoedige reus met een gouden hart. Helaas heeft Levi het niet altijd makkelijk gehad in het verleden. Hij heeft lange tijd als manegepaard gelopen en is daarna aangekocht door een particulier, die door omstandigheden niet meer voor Levi kon zorgen. Toen Levi bij ons kwam had hij enorm veel fysieke klachten en nog steeds lijdt hij aan artrose. Bij de voormalige eigenaar werd een oog van Levi verwijderd, omdat die steeds ging ontsteken.

Maar ondanks alles houdt Levi de moed erin en geniet hij zijn leven. Hij geniet ook van zijn vriendinnetje Millie: dat was van het begin af aan zijn grote liefde.  Levi is heel rustig en liefdevol en daardoor uitermate geschikt als coachingpaard. Maar ook op andere manieren weet hij mensen te raken. 

Millie

Geboren in 1995

Millie is een KWPN merrie die op jonge leeftijd hoog in de drafsport is gelopen. Zij vindt dan ook twee gangen het leukst: stilstaan en draven. Millie is dikke maatjes met Levi; die twee kunnen echt niet zonder elkaar. Levi en Millie zijn een hecht stel, terwijl zij elkaar pas hier hebben leren kennen. Vanaf dat moment zijn ze elkaars grote liefde.

Omdat Millie vroeger zo keihard getraind is, mist zij helaas een behoorlijk aantal kiezen. Hierdoor vindt zij het soms moeilijk om te eten en heeft zij aangepaste voeding nodig. Nadat Millie niet meer mee kon doen in de sport, is zij bij een aantal particulieren geweest. Als laatste was zij bij een jonge meid, die haar van de slacht heeft gered. Toen deze meid door omstandigheden niet meer voor Millie kon zorgen, is Millie bij ons terecht gekomen en leeft hier gelukkig en tevreden.

Millie is de leidmerrie van onze kudde en weet duidelijk wat zij wil, maar als er kindjes komen smelt Millie’s hart: zij is gek op kleine kinderen. Millie is dan ook bij uitstek geschikt om onder begeleiding kinderen op haar rug te dragen. Zij neemt de volle verantwoordelijkheid voor elk kind en zal dan ook geen stap verkeerd zetten! 

Beau

Geboren in 2006

Beau is een KWPN merrie met een sterk eigen character, waardoor zij feilloos verschillende mensen en situaties kan inschatten. Deze eigenschappen maken Beau tot een waardevol coachingpaard: zij voelt zich altijd betrokken en zal elke nieuwe bezoeker nieuwsgierig komen begroeten en scannen. Beau is open en graag bereid om samen met mij als co-trainer te werken. Je kan aan haar zien dat zij dat met veel plezier doet! 

Puzzle

Geboren in 2008

Puzzle is een Tinker, die uit Ierland is geïmporteerd. Zij is nu al drie jaar bij ons, maar nog steeds is Puzzle bezig om alles te leren en in zich op te nemen. Inmiddels zijn Puzzle en Beau vriendinnetjes geworden en knuffelen graag met elkaar.

Puzzle is heel leergierig en wil graag werken. Als zij op haar eigen tijd mag aansluiten doet zij dat zichtbaar met veel plezier. Nieuwe dingen vind Puzzle spannend en daarom geven wij haar voor alles ruim de tijd. Als zij iets niet vertrouwd blijft Puzzle graag op de achtergrond, maar als zij zichzelf veilig voelt dan maakt zij heel graag contact. 

Op dit moment wil Puzzle meestal toekijken, maar als zij haar hulp vrijwillig aanbiedt mag ook zij meehelpen als co-trainer. Dat doet zij dan ook met volle overtuiging. 

Priscilla – roepnaam Cilla

Geboren in 2008

Cilla is nu ruim één jaar bij ons. Zij is een Appaloosa mini Shetlandpony. Zij komt ons team versterken om voornamelijk kinderen te coachen. Maar ook jongeren en/of volwassenendie onze grote paarden nog een beetje intimiderend vinden, werken graag met Cilla. 

Cilla is super lief en houdt van knuffelen, zij is erg mensgericht en wordt er heel blij van als wij de koppel in lopen. Je kan er gerust direct naast gaan zitten, liggen of staan; zij zal dan geen stap verkeerd zetten. 

Cilla blijft meestal rustig, wat er ook om haar heen gebeurd. Ze neemt meteen zorgtaken over waar nodig: een echte aanwinst voor ons allemaal. Wij zijn erg blij met Cilla in ons team!  

Helaas hebben wij na een half jaar moeten constateren dat Cilla een erfelijke aandoening heeft, waardoor zij regelmatig slechte dagen heeft. Dan hoeft zij uiteraard niet te werken, maar mag er gewoon bij zijn voor aandacht – dat vind zij fijn.

Valabelly – roepnaam ‘Belly’

Geboren in 2016

Belly is een Appaloosa mini Shetlandpony. Zij is de jongste in onze kudde en neemt in alles een voorbeeld aan haar grote vriendin Cilla. Cilla neemt het ook voor Belly op als de situatie het vereist: onder haar begeleiding en onze training kan zij mooi mee ontwikkelen in het werken met kinderen. 

De hele kudde is inmiddels gek op Belly. Zij kan overal bij en wordt door iedereen vertroeteld. Belly houdt heel erg van knuffelen en kroelen; daarvoor komt zij zelfs op je schoot zitten als je het toelaat. 

Belly is nog zo jong, maar wij kunnen allemaal niet meer zonder haar. Het is zo’n schatje, onze kleine Belly. Zo vol vertrouwen in de mens. We zullen goed op haar passen, zodat zij in vrijheid, vrede en plezier kan uitgroeien tot een volwaardige pony, die sterk en geaard volop kan meedraaien in ons wereldje! 

Laika

Geboren in 2013

Laika is een voskleurige mini Shetlandpony. Zij is als laatste bij de kudde gekomen, voornamelijk om Cilla te ontlasten als zij in verband met haar ziekte minder goede dagen heeft. 

Laika is een schat van een pony en voorbeeldig in het werk met kinderen en volwassenen. Zij kan er enorm van genieten om mee te mogen doen en biedt zichzelf vrijwel altijd vrijwillig aan om te coachen. We zijn erg blij met Laika als versterking van ons team.