Happy Horse Coaching Farm

Hieronder een greep uit de ervaringen van onze klanten

Ervaring van Rob

In het kader van een opleiding tot PaardenCoaching was ik gevraagd als cliënt deel te nemen.

In die periode was ik erg bezig met mijn ontwikkelings-trauma uit mijn kinderjaren. Ik had nog veel boosheid over het feit dat mijn ouders niet gezien hebben dat het mij emotioneel en psychisch niet goed ging. Ook stond ik nog angstig in het leven.

Ik ging de bak in, liep naar de pony, Flip en maakte kennis met hem. Ik ging een stukje lopen door de bak. Toen ik bleef staan ging ik volledig in gevoel van mijn lichaam. Claudia zei dat Flip liet zien dat gespannen en in een sombere stemming was. Ik beaamde dat en bleef in dat gevoel.

Op dat moment kwam Flip naar mij toe lopen, zonder dat ik dat zelf merkte. Flip bleef op korte afstand van mijn staan. Claudia gaf aan dat Flip mij wol steunen en zo voelde ik dat ook.

Claudia vroeg toen welke emoties er speelde bij mij. Ik zei dat ik boosheid en angst voelde.

Claudia vroeg mij om 2 voorwerpen te pakken voor deze emoties.

Ik pakte een bal voor de angst en een pylon voor de boosheid. Beide voorwerpen zette ik ergens in de bak neer. Flip bleef nog steeds dicht bij staan. Claudia vroeg toen aan mij om de bal (angst) vast te pakken om zo volledig in de angst te komen.

Na enige tijd zo te hebben gestaan bewoog Flip. Hij liep rakelings langs mij en boog toen af naar de pylon. Hij ging zo voor de pylon dat ik de pylon niet meer kon zien. Flip schermde als het ware de boosheid voor mij af. Ik voelde deze bescherming ook.

Na enige tijd vroeg Claudia mij om tegenover Flip te gaan staan bij de pylon.

Flip begon direct aan mij te knagen. Flip wilde als ware de angst van mij afhalen.

Na afloop was ik rustig. Ik was wel moe.

In de weken die daarna volgden voelde ik de doorwerking van deze sessie. Ik was zowel de boosheid als de angst kwijt. Het was een hele mooie ervaring.

Ervaring van een jong administratief team

Claudia beschikt over een huur terrein met een aantal paarden, waar zij workshops geven in onder andere teambuilding. De workshops worden grotendeels gegeven in combinatie met de paarden. Claudia had voor ons een speciaal programma opgesteld waar wij door het oplossen van probleemstellingen, vraagstukken en activiteiten samen moesten werken. De paarden gaven Claudia informatie door het gedrag dat de dieren vertoonden. Door het gedrag van de paarden kon Claudia iets over onze persoonlijkheid en houding vertellen. Daardoor kon zij goede feedback geven over hoe wij in bepaalde situaties effectiever kunnen handelen en ons zelf kunnen gedragen. Als afsluiting nog een paar potjes bubbelvoetbal gespeeld, zelf pizza gebakken rond het kampvuur en een biertje gedronken!

Claudia, nogmaals bedankt voor de goed verzorgde dagen!

Ervaring van Anne

Omdat ik mijn leven lang bang voor paarden ben en zelfs vaak in mijn dromen bedreigd werd door hun, was het nooit in mij opgekomen om met paarden te kunnen werken of van dichtbij met hun in aanraking te komen. 

Maar Claudia maakte dit voor mij mogelijk op haar speciale manier als paardencoach, op hun eigen prachtige boerderij, heel voorzichtig haar paarden met mij in aanraking te brengen.

Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ze kwamen heel rustig en tot een bepaalde afstand naar mij toe. Mijn angsten werden met de minuut minder en ik werd steeds rustiger en kon ook het paard dat naast mij stond aaien, dat was en ongekende ervaring voor mij en heel erg leuk. 

Bij de volgende gelegenheid wil ik het graag nog een keer uitproberen want ik had dat nooit voor mogelijk gehouden. Het was voor mij een diep rustgevend gevoel. 

Stukje van Julie

Nogmaals bedankt voor de hele leuke dag.  Het was voor mij vanaf de begroeting een warme ontvangst en tot op het einde van de dag een super ervaring.

Het werken met paarden is zeer bijzonder en rustgevend voor mij en daarom wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Claudia is een bijzonder goede coach,  rustig en met veel  enthousiasme weet zij haar klanten te aarden zodat zij tot zichzelf kunnen vinden!

Ik had het gevoel van vrijheid en blijheid en wilde liefst niet meer weggaan.

Lieve Claudia bedankt en hopelijk tot snel, groetjes Julie

Ervaring van Ada

Eind september ben ik bij Claudia geweest voor een sessie met paarden. Ik liep met bepaalde levensvragen rond en ik kwam er niet uit. Ik heb altijd heel veel met dieren gehad en ik weet dat ze ons mensen goed kunnen lezen. De ervaring was prachtig en verbluffend , onvoorstelbaar hoe de antwoorden kwamen en hoe 1 bepaald paard naar me keek. Echt kippenvel. Ik vond de persoonlijke begeleiding van Claudia professioneel en heel erg liefdevol . Ik kan iedereen, die ergens mee zit of vastloopt in het leven , deze manier van communiceren met paarden erg aan bevelen.

Ervaring van Christoph

Claudia Baldwin heeft de coaching gedaan in een sessie met een paard als assistent. Het paard ging in de ontmoeting aan de slag met een oude pijn uit een vervelend ver verleden. Met de coaching van Claudia en de aanwijzingen vanuit het gedrag van het paard, was de pijn snel weg. Dankjewel Claudia, voor deze fijne veilige coaching. Het oude zeer is helemaal weg. Ik ben blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb om jou voor de coaching te vragen. 

Ervaring van Linda

Ik hoorde van een collega over wat Claudia en haar paarden voor een vriendin van die collega had betekend en besloot contact te leggen via de mail. Zelf ben ik dierentolk en coaching met paarden sprak me dan ook direct aan. Ik had specifiek de vraag op dat moment welke generatiepatronen een rol spelen in het feit dat ik op mijn 41ste nog steeds vrijgezel ben. We hebben een afspraak gemaakt en ik ben in totaal 3 of 4 keer bij haar geweest.

Direct de eerste keer gingen we al het weiland op nadat ik Claudia achtergrondinformatie had verteld over het overlijden van mijn biologische moeder toen ik anderhalf jaar oud was en welke destructieve patronen er in de familie spelen. Millie nam direct de eerste keer de rol van mijn stiefmoeder op zich en gedroeg zich exact zoals mijn stiefmoeder, mij toenadering laten zoeken maar vervolgens mij de rug toekeren. Echt heel bijzonder om te ervaren. Beau nam de rol van mijn biologische moeder, en toen ik met Claudia besprak welke rol mijn biologische moeder in mijn leven had, versterkte Beau de afstand die ik zelf had aangegeven. Ik had de pion die symbool stond voor mijn biologische moeder helemaal buiten de omheining van het weiland gezet en Beau versterkte dat door vervolgens helemaal aan het eind van het zandveld te gaan staan met de kont naar mij toe. Dat was al om kippenvel van te krijgen maar wat er vervolgens gebeurde was ronduit pakkend en bijzonder tegelijk. Toen ik met Claudia besprak dat het voor een moeder niet fijn is buiten spel gezet te worden, ook al leeft ze niet meer, en dat ik diep in mijn hart waarschijnlijk op zoek ben naar de plek die ik mijn biologische moeder toch in mijn leven zou kunnen geven, kwam Beau ondertussen aangelopen en op het moment dat ik uitsprak dat ik mijn moeder bedankte voor dat ze mij op de wereld had gezet, stond Beau inmiddels al naast me en legde haar hoofd op mijn schouder en gaf me kusjes in mijn hals.

Puzzle had ook haar specifieke rol in de coaching en stond symbool voor 1 van mijn zussen, en Levi liet mij de laatste sessie weten dat het qua man in mijn leven goed gaat komen door heel specifiek manlijk gedrag te vertonen op het moment dat de sessie afgelopen was, ik de paarden bedankt had en nog een laatste blik op hem wierp terwijl ik het weiland af liep.

Ik ben er nog niet, heb nog een weg te gaan in het verwerken van psychische en lichamelijke mishandelingen door mijn vader en stiefmoeder maar er is een ontwikkeling in gang gezet waar ik hopelijk in de zomer van 2018 een vervolg op kan geven.

Review paardencoaching van Helene

Ik ging eigenlijk voor mijn dochter maar kwam zelf met de grootste inzichten thuis. Onderweg had ik barstende koppijn, ik was blij toen ik de auto uitrolde. 

Het ontvangst was liefdevol en op mijn dochter gericht, logischerwijs. Ze mocht pony’s borstelen. 

En ik deed mee, stiekem vind ik paarden beetje eng, dus kleine lieve pony’s was erg fijn. Ik raakte gelijk ontroert en de tranen liepen over mijn wangen. 1 pony kwam fijn tandenknarsend bij me staan, ze voert spanning bij je af, zei Claudia.

Nou dan hoop ik dat ze nog wat gebit overhoud… Het was mooi om te zien, later in de wei met die grote paarden. Mijn wankele dochter die duwtjes kreeg, om zo beter op haar eigen benen te gaan staan. Het duwen in haar buik en gelijk gaan grazen, ofwel meissie ga eens wat eten! Ik heb nooit geweten dat paarden zo gericht zijn op hun eigen kudde. 

Omdat we door Claudia in de “kudde” gebracht werden hoorde wij daar op dat moment dus ook bij. Dan gaan ze dus kijken wat ze aan je hebben, ze onderzoeken en spiegelen. Dat mocht er gevaar zijn ze weten wie wat kan. Een heel diep oerinstinct. Ik raakte geïntrigeerd door het staande slapende paard, pfff merkte ik op dat zou ik nooit kunnen hoor. 

Veel te vermoeiend, ik lig liever. Nog geen minuut later ging het paard liggen! onwaarschijnlijk zeg. ja zeg Claudia; of ze spiegelt of het is een zwaar stuk wat je net besprak. Zo die kwam binnen, het valt me namelijk best zwaar momenteel het leven, ik kom maar niet in het “Doen” Ik deelde mijn gevoel met Claudia, ze opperde, misschien kun je voor jezelf ook eens een opstelling doen met dat onderwerp. 

Nou nou dacht ik, dan heb je wel 10 paarden nodig. Ik zei niks, en alle paarden uit de wei begonnen te rennen richting het hek waar ik stond. Met open mond heb ik het staan aanschouwen, stuk voor stuk kwam er een ander paard langs me lopen. sommige negeerde me en een ander keek alleen. Als laatste kwam de kleine pony. Hoe ze het deed weet ik niet maar ik heb vanuit mijn tenen schokschouderend staan huilen in de manen van het prachtige goudkleurige dier. Ze bracht heel veel liefde. Toen ik naar huis reed voelde ik me tien kilo lichter. Mijn ogen waren veranderd want met bril op autorijden was niet meer te doen. Nu twee maanden na deze ervaring draag ik nog steeds geen bril meer tijdens het autorijden.

Verhaal van Bertram

Verhaal de moeite waard om te lezen

Mijn zusje Sandra is gek op dieren, dus de lang staande uitnodiging om eens op bezoek te komen op de boerderij van een Facebook vriendin van harte aangenomen. In Drenthe, de provincie met een fabelachtig landschap en prachtige hoeves, alwaar ik mama ❤ & Sandra vele jaren voor hun vakantie naar toe heb gebracht.

De boerderij is een plek waar de dieren, honden, paarden, kippen, haan, konijnen en vogels met veel liefde, zorgzaamheid op maat en aandacht worden verzorgd door Claudia Baldwin.

Ook de koeien van de buren hebben alle ruimte in de wei, die je dieren toewenst ?

Omdat ik vaak dingen op me af laat komen, had ik me eerder niet verdiept in wat voor soort boerderij het was. Het bleek Happy Horse Coaching Farm te zijn. Nu pas lees ik mij in en een link zal ik onder dit verhaal plaatsen.

Kort gezegd, een plek waar onder andere individuen onder de deskundige en geduldige begeleiding van Claudia in contact met de dieren tot rust kunnen komen. Vertrouwen geven is een kernbegrip en alles op maat van mens en dier.

Ook kunnen groepen op deze fantastische plek aan teambuilding doen. Daartoe zijn alle faciliteiten aanwezig. Ten alle tijden, dat is super knap gedaan, voel je thuis op een boerderij in het Drentse landschap.  

Claudia is gediplomeerd op vele markten thuis ook in healing. Haar website vertelt het verhaal beter dan ik kan, echter heb mogen ervaren, dat een en ander geenszins zweverig is. Zij staat met al haar kunnen met beide voeten op de grond. Bij toeval had ik de maandag daarvoor een persoonlijke crisis, zij wist hier niet van en had ik normaliter het bezoek uitgesteld, in dit geval betrof het een uitje voor Sandra, dus wij gingen als gepland.

 Vrolijk gezicht op aldus en aandacht voor m’n zusje. Tot mijn verrassing voelde Claudia via de dieren, ik denk aan het paard Levi in het bijzonder de onderhuidse spanning aan. Nog altijd niet uitgesproken en ik dacht niet zichtbaar. Echter zoals ik in het verleden bij mijn lieve labrador Columbus heb ondervonden, dieren hebben een zeer ontwikkeld gevoel voor hetgeen zich onderhuids en mentaal afspeelt.  

Kortom een dagje uit voor Sandra in gezelligheid bij vrienden, bleek uiteindelijk geheel onverwacht ook zeer betekenisvol voor mijzelf.

Bovenstaand bleek een niet gepland onderdeel, voornamelijk hebben Sandra & ik een onvergetelijke fantastische dag beleefd in Zuidwolde. Ik zag bij Sandra, die van dieren houdt, maar enorm voorzichtig is, gaandeweg de dag een enorme groei en toegenomen vertrouwen om zelfs dicht bij de pony’s en paarden te komen. Dat was alleszins te danken aan de hand van de meester. Niet de mijne in dit geval echter de competente, kalme hand van Claudia, die simpelweg één is met de dieren op de boerderij.

Het verbaasd mij allerminst, dat diverse dorpsbewoners v/m als vrijwilliger de dieren komen verzorgen. Zoals het borstelen van de paarden.   

Bijzonder mooie plek in het noorden van Nederland ☀️

Ervaring van Jantsje

Het is een poosje geleden dat ik de mooie middag met de dieren heb mogen meemaken in jullie prachtig gelegen boerderij. Ons groepje werd hartelijk ontvangen. De sfeer was gelijk goed. We begonnen met de ontspanningsoefeningen. Door heel bewust de bewegingen te volgen van coach Claudia wordt het verrukkelijk leeg in mijn hoofd en de spanning in mijn lichaam  vermindert, het werkt dus heel goed bij mij. 

De oefeningen met de paarden en de pony’s vond ik ook erg leuk om te doen. Je zag dat Millie, Levi, Beau, Puzzle en de pony’s het fijn vonden om met ons bezig te zijn. Al met al was het voor mij een bijzonder leuke en leerzame middag. Ik voelde me zo goed daarna!

Chapeau, Claudia, ga zo door. Je hoeft van mij niets te veranderen. Ik heb zeer genoten, hartelijk dank voor alles, vriendelijke groeten, Jantsje

Ervaring van Daniëlle

Dankzij Claudia en de inzet van haar lieve beesten durft onze dochter beter voor zichzelf op te komen. Prachtig om te zien hoe paarden kunnen spiegelen en ons de mens wat kunnen leren. Ook de familieopstellingen waren zeer verhelderend en helpend.

Claudia is zachtaardig, rustig, meelevend, sociaal en weet iemand weer in zijn kracht te zetten.

Recensie van Katleen

Heel inspirerende sessies, gegeven door Claudia, een krachtige vrouw die echt weet waarover ze praat.

Prachtig om te zien ook hoe de paarden reageren op de energie en telkens mooie dingen laten zien. De ene keer bevestigend, de andere keer confronterend. We gaan altijd vol verwondering en kennis terug naar huis.

Stukje van Marieke

Onze beide kinderen hebben een periode begeleiding gehad van Claudia. Beide met een geheel eigen ondersteuningsvraag maar wel vanuit eenzelfde thema; het herkennen, erkennen, benoemen en omgaan met emoties. Ze zijn beide altijd met heel veel plezier heen gegaan.

Het buiten zijn met de paarden, maar ook de honden, het contact met hen en de rust die Claudia meebrengt vonden ze bijzonder prettig. Door laagdrempelig bezig te zijn, kwamen gesprekken ook goed tot stand.

Als ouders vonden we het heel prettig dat Claudia ons informeerde over de voortgang van de doelen en ook afstemde met externe betrokken instanties wanneer dat nodig was. Zo werd overlapt door verschillende betrokken partijen voorkomen.