Happy Horse Coaching Farm

Over mij

Mijn naam is Claudia Baldwin. Als gecertificeerd Systemisch Coach begeleid ik kinderen, jongvolwassenen, hun ouders en ook hele teams naar een zinvol, en gelukkig leven. Het is mijn passie om daar waar je bent vastgelopen en soms geen uitweg meer ziet,  jou dan op een veilige manier naar veranderingen te laten gaan. Veranderingen die wel werken.  Kijk bij Wat doe ik om te zien waar mijn specialisme ligt en wat ik voor jou kan betekenen.

Van jongs af aan

Van jongs af aan was ik al dol op dieren en die hadden we thuis ook altijd om ons heen. Mijn moeder zei steeds al dat het leek of ik met de dieren kon praten en ze zeker ook kon begrijpen. Daar is de basis gelegd voor mijn verlangen om met dieren te gaan werken.  Ik was toen al hoogsensitief en kon me inleven in de wereld van dieren en ook in die van de mensen om me heen, met mijn intuïtie. Ik voelde de energie die er was.

Later kreeg mijn liefde voor de natuur en de geneeskracht daarvan een vervolg in mijn studies. Ik studeerde Natuurgeneeswijzen, een opleiding ontspanningstechnieken voor kinderen en volwassenen en ook volgde ik opleidingen bij mijn toenmalige werkgever op het gebied van gezonde voeding en bewegingsleer. De schat aan kennis en ervaring groeide en ik merkte dat ik steeds meer met passie ging leven.

Toen zich een kans voordeed heb ik zelf een praktijk opgestart voor Natuurgeneeswijzen, die zeer succesvol bleek. Mijn cliënten kwamen met diepgaande levensvragen bij mij. Ik gaf ze die uitgereikte hand als ze waren vastgelopen in hun leven. Ik was het luisterend oor en altijd positief richting de toekomst met de juiste hulp. Ik realiseerde mij dat al mijn verworven kennis  en wijsheid nu tot uiting ging komen.

Ik volgde mijn verlangen. En nu heb ik een prachtige woon- en werkplek  midden in de Drentse natuur. Ik werk als Systemisch Coach met tal van specialismen en waar nodig zet ik de paarden en mijn honden in als co-coach.

Mijn passie

Het is mijn passie om jou te helpen, te ondersteunen en te laten ontdekken waar je pijn en je verlangen zit. Zodat je een doel in je leven hebt, weer plannen wilt maken, grenzen kunt trekken, vrienden kunt hebben en weer plezier in het leven hebt.

Hierbij zet ik alles in aan jarenlange ervaring, mijn kennis en kunde. Ook verdiep ik mijn kennis steeds. Ik ben SKJ gecertificeerd en in maart 2024 start ik met de opleiding “de weg van het Wiel”.  Door al mijn ervaring kan ik  inmiddels met 99% zekerheid zeggen wat er speelt bij jou tijdens onze eerste kennismaking. Ik leef mij in en leg feilloos de vinger op de zere plek. Zodat ook jij lichter weg gaat dan dat je bent gekomen.

Samenwerking voor een bijzonder resultaat voor de kinderen, de jongeren en de gezinnen die ik begeleid

Krachten en kennis bundelen tot mooie zichtbare resultaten voor mijn cliënten is waar het om draait. Ik werk daarom regelmatig samen met een aantal zeer gewaardeerde collega-professionals. Ondernemers die ieder hun eigen expertise hebben. Tijdens onze samenwerking vormen we altijd een gedegen en gepassioneerd team.

Nienke Brouwer

Met Nienke werk ik samen in het groepswerk kinderen en jongeren. Ook bij complexe casussen is ze bij uitstek geschikt. We hebben een bijzondere verbinding en begrijpen elkaar zonder woorden, waardoor wij elkaars klankbord zijn en wij de cliënt optimaal kunnen coachen.  Ook nemen wij waar voor elkaar bij ziekte of vakantie zodat de sessie voor de cliënt gewoon door kan gaan.

www.upmetnienke.nl

Suzanne Joenje

Met Sanne begeleid ik samen gezinnen door middel van systemisch werk en familieopstellingen. Een hele fijne en bijzonder effectieve samenwerking met als hoofddoel het welzijn van het hele gezin.

www.puurbegeleiden.nl

Jacolien Platschorre

Samen met Jacolien ga ik vanaf januari 2024 team-coaching en bedrijf coaching met paarden oprichten. Wij maken ons sterk voor een fijne en vruchtbare samenwerking op dit werkterrein.

www.kuddewijsheid.nl

Tanja Diepering

Tanja en ik ondersteunen elkaar op meerdere vlakken. We verwijzen klanten naar elkaar door als dat nodig en in het belang van de cliënt is. En wij nemen voor elkaar waar als een van ons niet kan door bijvoorbeeld ziekte. Zo kan een sessie voor de cliënt gewoon doorgaan.

www.jijbenttop.nl

Wout de Vries

Wout werkt freelance voor mij, als SKJ geregistreerde orthopedagoog. In regelmatige supervisie bijeenkomsten ondersteunt hij mij in mijn werkveld.

Hij is net zoals ik,  gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren waar de ontwikkeling net iets anders verloopt.

Zijn er calamiteiten dan is hij er voor mij om helderheid te geven zodat het proces zich op een effectieve manier ontwikkelt.

De paarden, en wat ze voor je kunnen betekenen

Door mijn jarenlange ervaring en kennis heb ik de perfecte co-coaches gevonden in mijn team van zeer ervaren paarden.

Paarden die sensitief en hooggevoelig zijn en die zonder woorden de aanwezige energie oppikken en feilloos weten wat er nodig is om een beweging te maken, om iets los te  weken en om blokkades zichtbaar te maken. Ze laten  zien en doorvoelen welke emoties er zijn om doorleeft te worden, zodat jij een volgende stap in je ontwikkeling durft te zetten. En ik, Claudia, begeleid het proces, zoals geen ander. Ik ken de dieren door en door en zal de vertaler zijn tussen jou en de paarden. In een veilige en warme omgeving. Een omgeving waar je je thuis zult voelen.

"De kudde, de co-coaches. Stuk voor stuk pareltjes met bijzondere coaching kwaliteiten."

Puzzle

Als je Puzzle voor het eerst ziet kan haar omvang wat indrukwekkend overkomen. Ze is een groot boerenpaard, een zogenaamde Ierse Tinker. Van binnen is Puzzle echter een zacht lief klein meisje die in eerste instantie een wat afwachtende houding zal aannemen.

Ondanks haar grote voorkomen is ze vaak banger voor de cliënt  dan andersom. Puzzle wil je eerst graag beter leren kennen.  Verwacht je te snel en te veel van haar dan zal Puzzle zich terugtrekken. En besluit ze om mee te doen en onderdeel van een sessie te zijn, dan is het een gouden paardje, een echte aanwinst voor de beweging in de opstelling en de coaching.

 Voordat Puzzle bij de groep kwam, heeft ze veel mee gemaakt. Bij mij mag ze zijn zoals ze is. Ze geeft haar grenzen aan, is volledig zichzelf, en geeft helder aan wat ze nodig heeft. Al deze bijzondere vaardigheden kunnen de cliënten dan weer van haar leren.

Kereltje

Kereltje noem ik mijn paardenman omdat hij het enige mannelijk dier in de kudde is. Hij is een ruin, dat wil zeggen een gecastreerde hengst. Kereltje is een op-en-top man. Stoer, zorgzaam voor de merries in de kudde, uitdagend en speels. Door zijn aanwezigheid in mannelijke energie blijft de kudde alert en in beweging en geeft hij ook een stuk veiligheid.

Voordat Kereltje bij mij kwam was hij van een jong meisje. En dat merk je goed. Kereltje heeft een zwak voor jongeren en een grote aantrekkingskracht tot jongeren. Heeft hij het naar zijn zin en geef je hem een snoepje, dan kan hij je zelfs een paar trucjes laten zien. Voor wat lekkers zal hij bij wijze van spreken voor jou een handstand gaan doen.

Wanneer er tijdens coaching een mannelijk thema aan de orde komt of dat het voor Kereltje al voelbaar is, dan laat hij direct zien dat hij er intuïtief bij betrokken is. Hij zal zich tussen mij en de cliënt plaatsen voordat er een woord gesproken is. Door mijn gerichte vragen naar mannelijke thema’s  geeft Kereltje ruimte en beweging in de vragen en problematiek. Kereltje, een onmisbare schakel in oplossingsgericht systemisch werk en coaching.

Belly

Een prachtige merrie met een mooie aftekening op haar vacht.  Haar eigenlijke naam is het chique Vallabelly, dat door kinderen al snel werd afgekort tot Belly. En dat past volledig bij haar. Ze luistert goed naar haar naam en komt dan als een hond aanrennen.

Belly is de jongste in de groep en gelijktijdig de leidmerrie. Ze geeft leiding en richting, inspireert en begint nieuwe dingen. Ze maakt ruimte tijdens een coaching sessie door de andere dieren weg te jagen of op hun eigen plek te zetten.  Ruimte waardoor er beweging in het proces kan gaan ontstaan. Een uitzonderlijke waardevolle vaardigheid van Belly.

En dat terwijl ze niet altijd fit is. Ze neemt dan toch haar leidinggevende taken op zich. Een voorbeeld voor iedereen. Je hoeft niet groot, sterk, gezond en imposant te zijn om een sterke leider te zijn die vertrouwen en veiligheid uitstraalt.

Laika

Deze merrie heeft een mooie rode vacht. Ze weet wat ze wil en kan eigenwijs zijn. Ze komt voor zichzelf op en wanneer het nodig is laat ze van zich horen. En ook is ze gelijktijdig de laagste in rang. Ze houdt van rust en balans en dat kan de reden zijn dat ze  onbewust gekozen heeft voor deze plek in de groep. Geen gedoe en wel rust. Dat kan je ook zien aan haar bijzonder taak bij het coaching werk.

Laika is een kinderpony bij uitstek. Voordat ze bij mij kwam was ze van een klein jong meisje. En je merkt gelijk dat Laika blij wordt van jonge kinderen. Met name is ze inzetbaar voor de doelgroep kinderen tussen 7 en 11 jaar.

Ze is onze bruggenbouwer; ze kan fijngevoelig verbinding maken tussen familieleden. Wij noemen haar ook wel onze liefdespony want ze voelt feilloos aan of iemand niet voldoende van zichzelf houdt, of verdriet heeft. Dan staat Laika klaar om de ontbrekende liefde te geven die als een warme energiestroom voelbaar is voor de cliënt. Laika laat zien dat liefde altijd aanwezig is en dat je dat altijd kan geven en ontvangen. Een mooie levensles van deze bijzonder gevoelige pony.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten?  Ook over de vergoeding vanuit  Jeugdzorg of WMO?

Laten we dan kennismaken.